Vestlandske Bygg og Anleggsdag 2024

Det er med stor glede vi inviterer deg til å feire 30-årsjubileet for Vestlandske Bygg- og Anleggsdag (VBA 2024) den 31. oktober 2024! Dette jubileumet markerer tre tiår med innovasjon og utvikling i bygg- og anleggssektoren, og vi ser frem til en dag fylt med innsikt, inspirasjon og muligheter for nettverksbygging. Les videre for dagens program!

1. Åpningsinnlegg og Markedsinnsikt
Dagen åpnes med en varm velkomst fra Ordfører Marit Warncke (H), som setter tonen for en dag preget av faglig innsikt. Christine Revheim, direktør i EBA Vestenfjelske, gir en oversikt over dagens program og konteksten for temaene som skal dekkes. Deretter vil vi dykke ned i første del om marked og økonomi, hvor vi vil få nyttig innsikt om nåværende trender og utfordringer i bransjen gjennom spennende innlegg fra Ståle Rød, direktør i Skanska, Prognosesenteret, Lars Jacob Hiim, direktør for Boligprodusentene og Henning Dalsegg fra BDO.

2. Bergen til nye høyder – Arkitektur, bygg og klima
I denne sesjonen fokuserer vi på hvordan Bergen kan vokse og utvikles på en bærekraftig måte. Geir Brendeland, Professor ved NTNU i arkitektur, vil lede oss gjennom en presentasjon om arkitektur, bærekraftige materialvalg og byggeskikk. Splitkon vil demonstrere nye løsninger innen massivtre som bidrar til mer miljøvennlig bygging. Vi avslutter med «det grå skifte», en spennende presentasjon av Dr. Tom Fredvik, teknisk sjef i Heidelberg Materials, som belyser innovativ bruk av betong, inkludert nye metoder og resepter.

3. Transformasjon og byutvikling
I tredje del vil vi rette søkelyset mot bærekraftig byutvikling, med innlegg fra Eskild Andersen i arkitektfirmaet Nordic og byråd Christine Kahrs, som diskuterer erfaringer, rammebetingelser og løsninger med fokus på kvalitet, lønnsomhet og fremtidige mål for Bergen. Bolken avsluttes med en panelsamtale hvor sentrale aktører diskuterer hvordan vi kan nå våre byutviklingsmål for Bergen.

4. Oppløftende avslutning
Dagen avsluttes med en dose humor og refleksjon fra Christoffer Schjelderup, som gir et underholdende blikk på Bergens utvikling, samt et «skråblikk» på politikk og prosjekter som har preget byen de siste årene. Vi feirer dagens innsikter med utdeling av VBA-prisen 2024, som hedrer en ildsjel innen bygg og anlegg. Dagen rundes av med en festmiddag og aperitiff, hvor deltakerne får mulighet til å knytte kontakter og reflektere over dagens lærdommer. Vi ser frem til å feire sammen med deg og dine kollegaer på årets viktigste fagkonferanse innen bygg og anlegg i Vest!

Praktisk info:
Dato: Torsdag 31. oktober 2024 fra kl 09.00 – 16.30 med påfølgende sosialt arrangement.

Sted: Raddison Blu Royal Hotel, Bryggen

Pris: kr. 3.950, – for hele konferansen inkl. lunsj og buffé, kr. 3.450, – eks. tapas.

Påmelding: torhild.holgersen@ebav.no – angi prosjektnummeret ditt om du har dette, og om du ønsker å delta på tapas.