Anja Hodneland Gjertsen Anja Hodneland Gjertsen fortalte NRK om byggebransjen og hennes tid som lærling i NCC.

NRK intervjuer årets betonglæring

Publisert: 16/feb./2018

Anja Hodneland Gjertsen (19) fikk delt andreplass i kåringen «årets læring» i bygg- og anleggsbransjen på Vestlandet i 2017. Hun var eneste betonglærling blant finalistene. Prisvinneren ble nylig intervjuet av radiokanalen NRK P1 Hordaland.
Hør radiosendingen her!

- Jeg ble veldig overrasket da NRK ringte og ville intervjue meg om pristildelingen. Først var jeg litt usikker på om jeg torde å være på radio, men min far overbeviste meg om å gjøre det, forteller NCC lærlingen, Anja Gjertsen. I november i fjor kom hun lengst blant alle betonglærlinger og fikk delt andreplass i prisen «årets læring» sammen med Line Utkilen (Skanska). Delt vinner av «årets læring» ble Martin Aadland Vad (Engelsen Bygg) og Sindre Refvik (UNU). Alle de øvrige finalistene er tømrerlærlinger.  Arrangementet ble gjennomført på EBA Vestenfjelskes årsmøte. Juryen bestod av representanter fra Byggopp i Hordaland og Sogn og Fjordane, Fagopplæringskontoret i Hordaland fylkeskommune og Fellesforbundet. Vinnerne ble valgt blant 300 lærlinger. Bedriftene har selv nominert kandidatene.

Arets laerling 2019

Bilde fra kåringen av «årets læring» i Hordaland og Sogn og Fjordane i 2017. Fra høyre; Anja Hodneland Gjertsen, Line Utkilen, Martin Aaland Vad og Sindre Refvik.

Skal ta videre utdanning
- Jeg var litt nervøs, men intervjuet gikk veldig fint, forteller Gjertsen. Hun synes det er kjekt at lærlingekåringen synliggjøres. Gjertsen har et halvt år igjen som læring. Planen er å ta videreutdanning på Høyskolen i Bergen. – NCC har gitt meg stipend til å fortsette utdanningen. Det setter jeg stor pris på, legger hun til.

Hør NRK-intervjuet her