EBA UIB forside oppdatert2

Forteller ungdom hvorfor bør de velge bygg og anlegg

Publisert: 19/okt./2019

Ung i Bygg og Anlegg (UBA) er rettet mot elever i 9. og 10. klasse på ungdomsskolen. Målet er å inspirere flere til å velge en utdannelse innen bygg- og anleggsfag.

I år som i fjor reiser tre unge rollemodeller rundt i landet og fortelle skoleelever om sin hverdag i bygg og anlegg. Blant de tre rollemodellene er Anja Hodneland Gjertsen fra Bergen. Hun har tatt Tekniske og Allmenne Fag (TAF) på Knarvik vidaregåande skule, og fullførte med generell studiekompetanse og fagbrev i betongfag våren 2018. Anja deltok også på fjorårets arrangement og sier at hun ønsker å delta i Ung i Bygg og Anlegg for å vise at dette er en bransje for alle.

Da UBA hadde arrangement i Bergen i september, deltok ca 500 ungdomsskoleelever fra Bergen og Fjell. Her fikk de blant annet også høre Helene Mjånes Berge sine erfaringer som betongfagarbeider. 22-åringen fra Åsane tok som Anja TAF-linjen på Knarvik vgs, og er nå i gang med studier for å bli bygningsingeniør på Høgskulen på Vestlandet. Både Anja og Helene er blitt kåret som «Årets lærling» på Vestlandet.

I forbindelse med UBA-arrangementet i Bergen ble Helene intervjuet av Bergens Tidende. «Det er mye fokus på at det er viktig for ungdom å ta høyere utdanning i dag. Men å bli fagarbeider er like spennende og utfordrende for hodet», uttalte hun.

Ung i Bygg og Anlegg er et rekrutteringsprosjekt etter initiativ fra Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA) i samarbeid med Statsbygg, Statens Vegvesen, Nye Veier, Bygg21, Bane NOR og alle EBAs medlemsbedrifter.  

Se video fra UBA-arrangementet i Bergen her: https://drive.google.com/open?id=17e4Kla-pgRz23oBu6hN2O-oZQGvsOnqw

Se reportasjen i Bergens Tidende fra UBA-arrangementet i Bergen her